Determinatie 

Naast verschillende onderzoeken die met wetgeving te maken hebben help ik ook graag particulieren met hun vraagstukken. Zo verdwijnt er nogal eens een kip, worden er gaten gevreten in schuren of zijn er gekke geluiden 's nachts.

Het is logisch dat er vaak bijzondere vragen zijn. De natuur werkt op bijzondere wijze. Soms komt die natuur verrassend dichtbij. Dieren verdwijnen van een erf of worden op behoorlijk gruwelijke wijze achtergelaten. Schuren worden ondergraven. Zolders worden soms bewoond door (ongewenste) gasten. 
In de meeste gevallen is er vrij makkelijk achter te komen welk dier de schade berokkend en wat er tegen ondernomen kan worden. In de meeste gevallen kan dit ook natuur vriendelijk worden opgelost en is het geheel niet nodig en soms zelfs heel onverstandig om gif of klemmen te gebruiken. 
Graag helpt Boxhoorn Ecologie bij dit onderzoek. We hebben veel ervaring met wildcamera onderzoek en hebben de benodigde materialen direct beschikbaar om zo snel mogelijk tot een antwoord te komen.